"Yeni il yeməklərinin əksəriyyəti nə qədər dadlı olsa da, orqanizm üçün sağlam deyil".
Bunu "İzvestiya" ilə söhbət zamanı diyetoloq Elena Tixomirova deyib.
Onun sözlərinə görə, Yeni il süfrəsinin demək olar ki, bütün yeməklərində çoxlu miqdarda karbohidrat, yağ, duz və kalori var. Onların sayəsində insanlar tez bir zamanda əlavə funt qazanırlar.
"Bu yeməklər bir sıra əlavə funtlara, mayenin tutulmasına, şişkinliyə və pis əhval-ruhiyyəyə səbəb olur. İlk sırada çoxlu miqdarda qaynadılmış tərəvəz (kartof, çuğundur, yerkökü), kolbasa və mayonez olan salatlar gəlir", - həkim deyib.
Diyetoloq zərərli salatlar sırasına "klassik olivier", "şuba", "mimoza" və "sezar"ı daxil edib.
Həkim xərərlilik baxımından ikinci yerdə desertlərin - tortlar və xəmirli yeməklərin adını çəkib. Onlar həmçinin karbohidratlar, yağlar, duzlar və kalorilərdə yüksəkdir.
Plov, yağlı kartof, eləcə də külli miqdarda xəmirdə bişmiş ət məhsulları olduqca zərərlidir.
"Ancaq, məsələn, kabab əla Yeni il yeməyidir", - Tixomirova deyib.
Publika.az
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.