Yeyilən məhsullar yerə düşən kimi götürüldükdə çox adam onu tullamır, 3 saniyəyə mikroba bulaşmaz deyirlər. Meyvələr də yerə düşərkən götürüb əli ilə təmizləyib yeyənlərə şahid olmuşuq.
Terapevt Andrey Kondrakhin bildirib ki, "üç saniyə qaydası" işləmir və yemək yerə dəydikdə hər halda onun üzərində kir qalacaq. Ekspert Lenta.ru-ya müsahibəsində izah edib ki, bir obyektin digərinə təsirini və sonrakı infeksiyanı heç nə ləğv edə bilməz.
“Təsəvvür edin ki, palçığa düşən obyekt. Üç saniyəyə götürsəniz, çoxlu kir olacaqmı? Sadəcə olaraq, görmə qabiliyyətimiz yerdəki kirləri görməyə imkan vermir, biz mikroskopik olaraq görmürük, amma obyekt artıq çirklidir. Təbii ki, üç saniyə vəziyyəti xilas etməyəcək, çirklənmə baş verir və hər halda infeksiya olacaq”, - Kondrakhin deyir.
Kondrakhin əlavə etdi ki, "yerdən" yemək yeyərkən bağırsaq infeksiyası və ya parazit yumurtalarına yoluxma riski var.
Bundan əvvəl SM-Clinic endokrinoloqu Yuliya Vereina bildirmişdi ki, həddindən artıq çay istehlakı həzm problemləri, susuzlaşdırma və yuxusuzluq da daxil olmaqla sağlamlıq üçün mənfi nəticələrə səbəb ola bilər. Onun sözlərinə görə, çayın əsas komponentlərindən biri olan tannin mədədəki qida mühitinə mənfi təsir göstərərək, yeməkdən sonra diskomfort və hətta ağrıya səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, endokrinoloqun fikrincə, çay bədəndən suyun çıxarılmasına kömək edir və onun tədarükünü doldurmur.
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.