Bir çox insan tərəfindən sağlam həyat tərzi məhsulu hesab edilən alkoqolsuz pivə əslində çox təhlükəli içkidir. Azadmedia.az xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-ın Kornell Universitetinin alimləri həyəcan təbili çalır.
Tədqiqatlar göstərdi ki, etanolsuz pivə bağırsaq çöpünün inkişafı üçün əla mühit yaradır.
Alkoqolsuz pivədə patogen mikrofloranın yayılmasına şerbetçiotu, yüksək şəkər konsentrasiyası və aşağı karbon qazı kömək edir. Bununla belə, adi pivədə etanol patogen mikrofloranı öldürür. Ancaq pivədə spirt yoxdursa və bundan əlavə, içkinin istehsalı zamanı antiseptik qaydalar pozulubsa, o zaman çöplər üçün heç bir maneə yoxdur.
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.