AzadMedia
Telegram Facebook Twitter Youtube Instagram

Limon mürəbbəsi resepti

  • + A
  • - A
  • 14-02-2025, 17:47

    Limon mürəbbəsi resepti

    Limon mürəbbəsi

    Materiallar:
    • 6-8 limon (incə dilimlənmiş)
    • 4 stəkan dənəvər şəkər
    • 3 stəkan su
    • 1 xörək qaşığı limon suyu (əlavə turşuluq üçün)
    • İstəyə görə: bir parça zəncəfil və ya bir neçə mixək (dad üçün)

    Necə etmək olar:
    1. Limonları hazırlayın: Limonları yaxşıca yuyun və incə doğrayın. Toxumları çıxarın.
    2. Acılığın azaldılması: Dilimlənmiş limonları 1-2 saat soyuq suda isladın, suyu bir neçə dəfə dəyişdirin.
    3. Şərbəti hazırlayın: Böyük bir qazanda su və şəkəri qaynadək gətirin. Şəkər tamamilə həll olunana qədər qarışdırın.
    4. Limonları əlavə edin: Limon dilimlərini qaynayan şərbətə əlavə edin. Limonlar şəffaflaşana qədər orta istilikdə təxminən 30-40 dəqiqə qaynadın.
    5. Konsistensiyanı yoxlayın: Mürəbbə qalınlaşdıqda soyuq boşqaba bir damla damlatmaqla onun tutarlılığını yoxlaya bilərsiniz.
    6. Kavanoz: isti halda, sterilizasiya edilmiş şüşə bankalara doldurun. Qapağı bağlayın, ters çevirin və soyuyana qədər gözləyin.

    Qeyd: Limon mürəbbəsini çayla, desertlərdə və ya qaynar su ilə qarışdırıb limonad kimi istifadə edə bilərsiniz.

    Yeməkdən zövq alın!


    www.AzadMedia.az

    Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
    OXŞAR XƏBƏRLƏR


    Köşə
    XƏBƏR LENTİ
    BÜTÜN XƏBƏRLƏR