Çovdar və ya tam taxıl çörəyi ölçülü şəkildə istehlak edildikdə kilo itkisinə mane olmur - hər yemək üçün bir dilim. Bu barədə Lenta.ru-ya terapevt Yekaterina Ladygina məlumat verib.
Arıqlayanda ağ buğda çörəyi məhdudlaşdırılmalı və ya pəhrizdən xaric edilməlidir. Çovdar, əksinə, bağırsaqlarda qlükozanın yavaş udulması səbəbindən toxluğu qorumağa kömək edir. Bu, bu çörək növündə olan xüsusi pəhriz lifi, amin turşuları və fermentasiya məhsulları ilə bağlıdır.
Həkim qeyd edib ki, mülayimliyi saxlamaq vacibdir. Arıqlayanda hər yeməyə bir dilim (30-50 qram) kifayətdir. Yeməklərdən birində çovdar çörəyi, qarabaşaq və ya yulaf ezmesi kimi yavaş karbohidratların digər mənbələrini əvəz edə bilər.
Bundan əvvəl həkim deyirdi ki, yaşlı insanlar əzələ kütləsini saxlamaq üçün mütləq ət yeməlidirlər. Ən sağlam növlər az yağlı hesab olunur: toyuq, dana, hinduşka və dovşan. Onlarda ürək-damar sisteminə zərərli olan doymuş yağlar azdır.
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.