Diyetoloqlar deyib ki, qoz-fındıq seçərkən onların sortlarına deyil, emal növünə diqqət yetirmək lazımdır.
“Qoz-fındıqların özlərini deyil, onların emal formasını vurğulamağa dəyər. Qovrulmuş qoz-fındıq, təbii ki, daha çox zərər verəcək. Çünki onların tərkibində yüksək temperaturda emal edildikdə trans yağlara çevrilən çox miqdarda yağ var”, - deyə mütəxəssis izah edib. Eyni zamanda həkim əlavə edib ki, uzun müddət açıq piştaxtada daimi işıqda və oksigendə yatan orqanizm üçün ən zərərli qoz-fındıq qızardılır. Həkim aydınlaşdırıb ki, belə şəraitdə məhsulun tərkibində trans yağların miqdarı artır.
Mütəxəssis xatırladıb ki, trans yağlar qan damarlarının divarlarına mənfi təsir göstərir və xolesterolun daha çox yığılmağa başlamasına kömək edir.
Azadmedia.az
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.