Aşpazlar yay mövsümündə təzə ağ balıq almamaq barədə xəbərdarlıq edib.
Tutma mövsümünə diqqət yetirərək təzə balıq almaq və ya restoranlarda sifariş etmək məna kəsb edir. Payız və qış aylarında tutulan balıq növlərini yayda təzə almaq olmaz.
Beləliklə, aşpazın fikrincə, yayda navaga, muksun və ya omul seçim etməməlisiniz.
“Navaqa, omul və muksun əsasən payız və ya qışda tutulan balıqlardır. Müvafiq olaraq, yay dövründə şaxta olacaq (birdəfəlik olsa yaxşıdır). Beləliklə, soyudulmuş balıq istəyirsinizsə, bunlar mütləq bu növlər deyil ", - deyə aşpaz yayda treska və kambala almağı tövsiyə etdi.
Alabalıq, skumbriya, yayın balığı və ton balığı da məsləhətdir.
Çay balıqlarına gəlincə, sazan, crucian, sazan vəyaz mövsümündə tutulur, buna görə də yayda onlar o qədər dadlı olmayacaqlar.
“Lakin yayda balıqçılar perş, çapaq, roach üçün getməyi məsləhət görürlər. Belə ki, restoranlarda belə balıqlar xüsusilə dadlı olacaq”, - aşpaz yekunlaşdırıb.
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.