Qida mütəxəssisi Duane Mellor mikrodalğalı sobadan istifadənin qidadakı qida maddələrini məhv etməsi mifini təkzib etdi. Azadmedia.az məlumat verir ki, bu barədə Daily Mail məlumat yayıb.
Həkim izah etdi ki, bütün bişirmə üsulları (sobada bişirmək, buxarda bişirmək) bu və ya digər şəkildə bəzi qida maddələrinin məhvinə səbəb olur, çünki istilik onların kimyəvi quruluşunu dəyişə bilər. Yemək çox uzun müddət və ya çox yüksək temperaturda bişirilirsə, vitaminlər və minerallar daha az qorunur.
Mikrodalğalı sobada yeməyi qızdırmaq cəmi bir neçə dəqiqə çəkir ki, bu da lif, C vitamini, kalium və maqneziumun qorunmasına kömək edir. Bunlar ürək, böyrək, sümük, əzələ və həzm sistemi üçün həyati vacib maddələrdir.
Dondurma da qidada olan vitaminləri, mineralları və qida maddələrini məhv edə bilməz. Londonda yaşayan qidalanma mütəxəssisi Kim Pearson dondurulmuş meyvə və tərəvəzlərin təzə meyvələrdən daha çox qida maddəsi ola biləcəyini söylədi. Fakt budur ki, məhsullar ən çox keyfiyyətin zirvəsində dondurulur və minimal emaldan keçir. Bunun əksinə olaraq, təzə tərəvəz və meyvələr seçildikdən sonra bir neçə gün və ya həftə ərzində mağaza rəflərində qala bilər
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.