AzadMedia
Telegram Facebook Twitter Youtube Instagram

Həkim toyuğun hansı hissələrinin daha çox zəhərlənməyə səbəb olduğunu izah edib

  • + A
  • - A
  • 15-02-2024, 16:21

    Həkim toyuğun hansı hissələrinin daha çox zəhərlənməyə səbəb olduğunu izah edib

    Çox vaxt insanlar kifayət qədər işlənməmiş toyuq quyruğu və ya quş əti birləşmələri ilə zəhərlənirlər. Bu barədə Sputnik radiosuna müsahibəsində diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.

    Həkimin dediyinə görə, toyuq və ya toyuq kababında qızardılmış ət bəzi yerlərdə bişməyə bilər. Ən təhlükəli yerlər quyruq və oynaqlardır. Salmonella, eləcə də E. coli, böyük miqdarda onlarda davam edə bilər. Giblets də təhlükəli xəstəliklərin patogenlərini ehtiva edə bilər və toyuq ayaqları çox vaxt kirdən tamamilə təmizlənə bilməz.

    Bundan əlavə, qaraciyər və dəri çoxlu yağ ehtiva edir və yüksək qan xolesterolu olan insanlar üçün təhlükəli ola bilər.

    “Toyuq dərisi ilk növbədə qanda xolesterol səviyyəsi yüksəlmiş və ya tarixdə ateroskleroz əlamətləri olanlar üçün təhlükəlidir. Ürək-damar xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər və ya çəkisini izləyənlər tərəfindən yeməməlidir. Qızardılmış toyuq dərisi kanserogenlər ehtiva edir və xərçəngə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, hüceyrə qocalmasını sürətləndirir”, - Solomatina qeyd edib.


    www.AzadMedia.az

    Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
    OXŞAR XƏBƏRLƏR

    Köşə
    XƏBƏR LENTİ
    BÜTÜN XƏBƏRLƏR