Kartof və yaşıl salat ilə yağlı balıq xərçəng riskini azaltmağa kömək edir. Bunu HuffPost-a cərrahi onkoloq Lori Alfons deyib.
Onkoloq bildirib ki, xərçənglə mübarizə üçün ən yaxşı nahar seçimlərindən biri sirkə, yağ və duzdan ibarət evdə hazırlanmış souslu qızılbalıq və yaşıl salat, həmçinin xama ilə bişmiş kartofdur. Tədqiqatlar göstərmişdir ki, omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan pəhriz (balıq və bitki yağlarından) xərçəngə tutulma ehtimalını azaldır, çünki o, şişlər üçün mühüm risk faktoru olan xroniki iltihabı yatırır.
Əvvəllər həkim qırmızı, narıncı və yaşıl meyvə və tərəvəzlərin xərçəngdən qoruduğunu demişdi. Şəkər, işlənmiş ət, heyvan yağları, qızardılmış qidalar və spirtdən sui-istifadədən çəkinmək lazımdır. Həmçinin qida rasionunuza cücərmiş taxıllar, tam taxıl məhsulları, doymamış yağlar və quş əti, dovşan, dəniz balıqlarından alınan asanlıqla həzm olunan protein əlavə etmək tövsiyə olunur.
Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.