AzadMedia
Telegram Facebook Twitter Youtube Instagram

Alimlər bəzi "zərərli" məhsullar haqqında mifləri dağıtdılar

  • + A
  • - A
  • 23-04-2023, 05:33

    Alimlər bəzi "zərərli" məhsullar haqqında mifləri dağıtdılar

    Əvvəllər sağlamlığa ziyan vurduğuna görə əsassız tənqidlərə məruz qalan bir çox qida məhsulları istehlak üçün kifayət qədər məqbul oldu. .

    Məlum olub ki, kartof çeşidindən asılı olaraq müxtəlif faydalı xüsusiyyətlərə malikdir: antioksidantlardan tutmuş C vitamininə qədər. Bu məhsul orqanizmi yaxşı doyurur, çoxlu maqnezium və fosfor daşıyır.

    Çox haqlı olaraq, bir çox insanlar kərə yağını zərərli qida hesab edir, lakin onun mənfi keyfiyyətləri, bütün məhsullar kimi, yalnız müntəzəm və həddindən artıq istehlakla özünü göstərə bilər. Məhsulda çoxlu miqdarda trans yağların olmasına baxmayaraq, onun tərkibində əsas və asan həzm olunan yağ turşuları var və onun məhdud istehlakı "yaxşı" xolesterini artıra bilər.

    Popkorn isə adi qarğıdalıdır. Əgər onu evdə bişirirsinizsə və məhdud miqdarda istifadə edirsinizsə, onda bütün faydalı xüsusiyyətlər orijinal məhsulla eyni olacaq.

    Dondurma düzgün seçilməlidir. Qidalanma mütəxəssisləri qeyd etdilər ki, məhsulun keyfiyyət tərkibi yalnız bol miqdarda kalori sayəsində doyurmağa deyil, həm də bədəni ən yüksək standartlı proteinlə təmin etməyə qadirdir.

    Mayonez tez-tez zərərli kateqoriyalar siyahısına düşür. Ancaq evdə hazırlanmışdırsa, bədən üçün daha az sayda mənfi nəticələrə malikdir.

    Bundan əvvəl amerikalı alimlər böcək yeməyin faydalarını kəşf etmişdilər. Onların fikrincə, həşərat yeməklə əldə edilən xitin və sağlam yağlar bağırsaq mikroflorasının sağlamlığına töhfə verir.


    www.AzadMedia.az

    Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
    OXŞAR XƏBƏRLƏR


    Köşə
    XƏBƏR LENTİ
    BÜTÜN XƏBƏRLƏR