AzadMedia
Telegram Facebook Twitter Youtube Instagram

Həkim uzunömürlülük üçün necə yemək lazım olduğunu söylədi

  • + A
  • - A
  • 23-02-2024, 06:48

    Həkim uzunömürlülük üçün necə yemək lazım olduğunu söylədi


    Amerikalı dietoloq və sağlam qidalanma haqqında kitabların müəllifi Maykl Qreqer “Daily Mail”ə deyib ki, ömrü uzatmaq üçün qida rasionunuzda heyvan zülalının nisbətini azaltmaq və yediyiniz qoz-fındıq miqdarını artırmaq lazımdır.

    Həkimin sözlərinə görə, heyvan zülalının nisbətinin azaldılması IGF-1 adlı güclü böyümə hormonunun istehsalını azaltmağa kömək edir. O, insulinəbənzər böyümə faktoru ailəsinə aiddir və quruluşu və funksiyası ilə insulinə bənzəyir. Bəzi araşdırmalara görə, yüzilliklərdə onun səviyyəsi daha aşağıdır. Dietoloq qeyd edib ki, bəzi insanların orqanizmi təbii olaraq daha çox IGF-1 istehsal edir ki, bu da qocalmanı əhəmiyyətli dərəcədə sürətləndirə bilər.

    Greger həmçinin qeyd etdi ki, sağlamlığa əhəmiyyətli faydalar qoz-fındıq, anakardiya və badam yeməkdən gələ bilər. Onlar B və E vitaminləri, dəmir, kalium, sink və maqnezium daxil olmaqla minerallar, lif və sağlam doymamış yağlarla zəngindir.
    Qoz-fındıq istehlakı insult, ürək xəstəliyi, tənəffüs xəstəlikləri, diabet və xərçəng riskinin azalması ilə əlaqələndirilir. Diyetisyen onları az miqdarda istehlak etməyi məsləhət görür - gündə bir ovuc qoz-fındıq bədəni faydalı maddələrlə təmin etmək üçün kifayət edəcəkdir.

    Uzunömürlülüyü təmin edən digər mühüm amil tərəvəz və yarpaqlı göyərtilərin müntəzəm istifadəsidir. Dietoloq brokoli, yaşıl salat və kələm seçməyi məsləhət görür.


    www.AzadMedia.az

    Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
    OXŞAR XƏBƏRLƏR

    Köşə
    XƏBƏR LENTİ
    BÜTÜN XƏBƏRLƏR